Ko jednom proba posnu štrudlu moraće ponovo da je spremi: Topi se u ustima, pravi užitak za vaše najmilije
Foto: Milovan Radmanovac / Alamy / Alamy / Profimedia

uživajte u ukusu

Ko jednom proba posnu štrudlu moraće ponovo da je spremi: Topi se u ustima, pravi užitak za vaše najmilije

Ova štrudla obradovaće celu vašu porodicu

Objavljeno:

Ova posna štrudla sa makom je možda i ukusnija od one mrsne. Puna je oraha, džema i maka, a sveža je i mekana čak i sutradan.

Sastojci:

Fil:

  • 300ml. čaja od jagode
  • 400gr. mlevenog maka
  • 150-200gr. šećera
  • 4 kašike džema
  • 100gr. suvog grožđa
  • 150gr. mlevenih oraha, po potrebi dodati još 50-100ml. čaja ili otopljeni posni margarin.

Testo:

  • 500gr. brašna
  • 5 kašika šećera
  • 15gr. kvasca
  • 1 prašak za pecivo
  • 125gr. posnog margarina + 50gr. za premazivanje
  • 200ml. vode do 250ml.
  • Kora od 1 limuna, prsohvat soli.

Priprema:

Napravite fil tako što ćete prvo da skuvate čaj od jagode. Zatim ćete izmešati mak, orahe, šećer i džem, pa dodati vreo čaj da popari mak. Kada sve to lepo izmeštate, napravite testo.

Testo pravite tako što ćete aktivirati kvasac sa vodom i šećerom. Izmešati brašno i prašak za pecivo, dodati margarin, limunov sok, aktiviran kvasac i vodu. Kada lepo sve umesite, razvijte testo što tanje i bogato ga premažite filom. Stavite u mlaku ili hladnu rernu, pa pecite na 180 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/Milica Krajnović/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.