uživajte u ukusu
Ko jednom proba posnu štrudlu moraće ponovo da je spremi: Topi se u ustima, pravi užitak za vaše najmilije
Ova štrudla obradovaće celu vašu porodicu
Ova posna štrudla sa makom je možda i ukusnija od one mrsne. Puna je oraha, džema i maka, a sveža je i mekana čak i sutradan.
Sastojci:
Fil:
- 300ml. čaja od jagode
- 400gr. mlevenog maka
- 150-200gr. šećera
- 4 kašike džema
- 100gr. suvog grožđa
- 150gr. mlevenih oraha, po potrebi dodati još 50-100ml. čaja ili otopljeni posni margarin.
Testo:
- 500gr. brašna
- 5 kašika šećera
- 15gr. kvasca
- 1 prašak za pecivo
- 125gr. posnog margarina + 50gr. za premazivanje
- 200ml. vode do 250ml.
- Kora od 1 limuna, prsohvat soli.
Priprema:
Napravite fil tako što ćete prvo da skuvate čaj od jagode. Zatim ćete izmešati mak, orahe, šećer i džem, pa dodati vreo čaj da popari mak. Kada sve to lepo izmeštate, napravite testo.
Testo pravite tako što ćete aktivirati kvasac sa vodom i šećerom. Izmešati brašno i prašak za pecivo, dodati margarin, limunov sok, aktiviran kvasac i vodu. Kada lepo sve umesite, razvijte testo što tanje i bogato ga premažite filom. Stavite u mlaku ili hladnu rernu, pa pecite na 180 stepeni Celzijusa.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Milica Krajnović/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!